top of page
DEF logo marjolein - transparant-01.png

Waarom coach ik met behulp van paarden?

Er is zoveel wat we kunnen leren van paarden op het gebied van emotionele intelligentie. 

Hoe kan het dat paarden al miljoenen jaren overleefd hebben en daarmee succesvol zijn? Dat hebben zij te danken aan elkaar. Paarden zijn vluchtdieren en daarom is het voor hen belangrijk in een kudde te leven. Samen staan ze sterk en kunnen ze gevaren in de omgeving aan. Dit doen ze niet op ratio, hiervoor hebben zij hun intuïtie nodig. Hun gevoeligheid. 

En dat is nu precies hetgeen wij als mensen in ons drukke bestaan steeds meer zijn kwijt geraakt. We zijn de balans kwijt. Leven vooral vanuit ons hoofd, onderdrukken ons gevoel en negeren de signalen die ons lichaam geeft.

Paarden kunnen ons helpen weer in balans te komen. Zij voelen feilloos aan waar er disbalans is, wanneer je vanuit ratio of gevoel handelt, wanneer je niet congruent bent naar jezelf en geven dit op een soms confronterende maar pure en oordeel-loze manier terug.

Ze gaan graag de dialoog met je aan en vertellen je zonder veroordeling wie je bent, welke talenten je hebt, waar je kracht ligt en wat mogelijke belemmeringen zijn.

Lichaamstaal is de taal van het paard, met kleine subtiele signalen kunnen zij elkaar duidelijk maken wat zij bedoelen. 60 tot 80% van onze communicatie bestaat ook uit lichaamstaal, oftewel non-verbale communicatie. Maar in hoeverre zijn we ons hiervan bewust? 

Het werken met paarden levert waardevolle metaforen en associaties op vanuit het dagelijks leven. Door het bewegen en communiceren met paarden krijg je de mogelijkheid je eigen handelen eens op een andere wijze te bekijken en doorvoelen door de ogen van de ‘ander’. Je krijgt dus meer inzicht in eigen handelen, maar vooral ook of het beeld dat je van jezelf hebt, ook het beeld is wat de ander van je heeft.

Ben jij op zoek naar zelf-inzicht en bewustwording, en wil jij ervaren wat de paarden ons kunnen leren? Neem dan geheel vrijblijvend contact met me op!

Eén op één coachsessie:                                        € 120,00

Kennismakingsworkshop:                                      € 99,00 per persoon

Minimaal 4 deelnemers, 1 dagdeel

Individueel coachingstraject op maat:                Op aanvraag

Teamcoaching op maat:                                        Op aanvraag

Kindercoaching één op één:                                 € 75,00

Om wat meer inzicht te krijgen in mijn sterke en zwakke punten heb ik een aantal sessies paarden coaching gevolgd. Bij ontvangst met een kopje thee heeft Marjolein uitgelegd hoe paarden zich gedragen in een kudde en hoe je kan zien of het paard tevreden is. Persoonlijk vond ik dit erg fijn, paarden vind ik wat eng. We zijn naar de bak gelopen en mocht  zodra ik er klaar voor  was de bak in stappen bij het paard. De ontmoeting was bijzonder en wat het paard mij liet zien was erg confronterend. (in positieve zin) De uitleg van Marjolein was helder en ik kon mijzelf er helemaal in vinden. Daarna was het aan mij om er iets mee te gaan doen. De sessies die daarop volgde zijn op dezelfde manier verlopen maar met nieuwe inzichten. Ik ben heel blij dat ik deze sessies heb gevolgd, het is een prachtige manier om inzicht te krijgen in jezelf en daarmee aan de slag te gaan.

Michelle

Opmeer

Ik vond het een fijne, natuurlijke maar toch ook confronterende manier van coaching. Het paard was lief en geduldig waardoor ik me steeds beter kon ontspannen. Paarden kijken door je buitenkant heen en zien jouw ware zelf. Tijdens een sessie kan je niet anders dan naar jezelf kijken en dit zorgt voor een kennismaking met je ware ik en het geeft inzicht in je eigen patronen en behoeften.

Karin

Obdam

Zonder verwachtingen of specifieke vraag heb ik bij Marjolein een paardencoachsessie gedaan. Best spannend als je verder niets met paarden hebt. Eenmaal in de bak was dat gelukkig snel over. Het is verrassend hoe het gedrag van het paard jouw innerlijk kan weerspiegelen. De waarneming van Marjolein op wat er gebeurde kon ik goed plaatsen in mijn situatie. Het was een bijzondere sessie waar ik nog wel een paar dagen van onder de indruk ben geweest en over na heb gedacht. Aanrader!

Suzanne

Schagen

Please reload

bottom of page