top of page

Integraal herstel en re-integratie traject bij Stress en Burn-out

Het doel van ons traject is om werknemers die thuis zitten met stress- en burn-outklachten te begeleiden naar duurzaam herstel en succesvolle re-integratie in het arbeidsproces. We streven ernaar om hen te voorzien van intensieve, persoonlijke begeleiding gedurende een periode van 5 maanden, waarbij we een holistische benadering hanteren die zich richt op het herstellen van zowel het fysieke als het mentale welzijn. Door middel van coaching, ervaringsgerichte activiteiten op de boerderij en ondersteuning bij re-integratiegesprekken met werkgevers, streven we ernaar om werknemers te helpen bij het terugvinden van balans, zelfvertrouwen en veerkracht. Ons ultieme doel is om werknemers in staat te stellen om op termijn weer duurzaam inzetbaar te zijn in hun (aangepaste) functie bij hun huidige werkgever of elders, met een gezonde werk-privébalans als uitgangspunt.

Voor wie is het traject?

Voor werknemers die thuis zitten met stress en burn-out klachten.

Wat houd het traject in?

Gedurende 5 maanden, 2 dagen per week, ontvang je de volgende intensieve begeleiding:

  1. Coaching naar Duurzaam herstel en persoonlijke ontwikkeling. Zowel individueel als in groepsverband.

  2. Integrale aanpak (Hoofd/Hart/Lijf) waarbij op basis van de behoefte van de client de mogelijkheid bestaat om extra interventies in te zetten. Denk aan Ademsessies, Opstellingen, Voeding, Supplementen, Massage, AromaTouch Techniek, Lymfe Drainage, Voetreflex, Reiki.

  3. Begeleiding werknemer en werkgever bij gespreksvoering ter uitvoering van de Wet Verbetering Poortwachter. Denk aan gesprekken met de bedrijfsarts en andere specialisten, gesprekken tussen werknemer en werkgever over re-integratie.

  4. Arbeidsritme behouden en arbeidsinhoud opbouwen door middel van werkzaamheden uitvoeren op en rond de boerderij. Denk aan het verzorgen van de paarden, koeien, schapen en kippen. Het onderhouden van de leefomgeving van de dieren maar ook de tuin, moestuin en kas. Het bewerken van hout of andere creatieve bezigheden.

Afgestemd op jouw belastbaarheid zorgen we er samen voor dat jij op termijn weer duurzaam inzetbaar bent in jouw (aangepaste) functie of een andere functie bij jouw huidige werkgever, dan wel bij een andere werkgever. Jouw gezondheid en geluk staan hierin voorop.

 

Waar vind het traject plaats?

Op een prachtige landelijke hobby boerderij in Spierdijk. Vroeger was het een echte boerderij met koeien, maar inmiddels is de oude melkput omgetoverd tot gezellige koffieruimte en hebben we op het erf paarden, koeien, schapen, kippen, een kat en een hond lopen. Ook is er een voedselbos aangeplant welke inmiddels aardig begint te groeien. Er staat een kas en er is een grote moestuin. De ruime tuin heeft verschillende fijne plekjes om je even terug te trekken.

Wat zijn de kosten?

Herstellen van en re-integreren na een Burn-out is een lang en intensief traject. We willen dat jij duurzaam herstelt en re-integreert en hier is intensieve en persoonlijke begeleiding bij nodig. 5 maanden lang, 2 dagen per week, persoonlijk en op maat. De kosten van het traject zijn € 5000,- excl BTW. (Dit wordt bijna altijd betaald vanuit de werkgever.)

We streven ernaar dat jij tijdens of na dit traject van 5 maanden kan starten met werkzaamheden in je eigen of aangepaste functie bij je huidige werkgever.
Ook na het traject kan ik je blijven begeleiden. Hier kunnen we, op basis van de behoefte, samen invulling aan geven. 

Waarom bij Marjolein?

12 jaar ervaring in de HR wereld en dus kennis van de Wet Verbetering Poortwachter, ik weet wat er van werknemer en werkgever verwacht wordt en kan hierdoor begrip bij beide partijen creëren. 10 jaar ervaring als coach met behulp van paarden, kennis van en (ook persoonlijke) ervaring met Burn-Out. Alles vanuit opleidingen, trainingen en cursussen maar ook heel veel persoonlijke ervaring en ontwikkeling. In dit traject komt alles samen en kan ik al mijn kennis en ervaring inzetten om werknemer, maar ook werkgever, te begeleiden naar een gezonde werk- privébalans.

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in dit traject voor jezelf of een van jouw medewerkers? Neem contact met me op!

Contact

06-57751899

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op!

bottom of page